Category Archives: Odeća/Obuća

Lančići za cipele

Sam uradi – lančići za cipele

lančići za cipele 1

Pretvorite svoje cipele jednostavnim “Sam uradi” projektom – koristeći debeli ukrasni lanac, možete brzo da kreirate nove štikle ili osvežite par čizama.

Potrebno je:

-ukrasni lanac po želji
-4 velike alke
-2 velike kopče
-klešta
-1 par potpetica ili čizmi

lančići za cipele 2

1). Izmerite dva lanca po oko 55 centimetara dužine.

2). Zakačite veliku alku na kraju lančića.

lančići za cipele 3

3). Povežite kopču sa alkom.

lančići za cipele 4

4). Ponovite prethodna dva koraka sa drugim lančićem.

5). Stanite na lanac, postavite ga kao na slici.

lančići za cipele 5

6). Ukrstite lančić oko članka i prikopčajte odpozadi kopčom.

lančići za cipele 6

7). Ponovite ovo i sa drugom cipelom. Gotovi ste. Izvršite sva neophodna podešavanja za veličinu odsecanjem viška lančića, ili pomeranjem alke za potrebnih nekoliko mesta ostavljajući deo lančića da visi.

eHow

By Geneva Vanderzeil

Preveo autor sajta.

 

 

Satovi

Istina o replikama (satovi) i njihove cene

Rolex

KLONOVI-KVALITET: Proizvedeni u Švajcarskoj i delo su iskusnih sertifikovanih majstora-časovničara. Pravi sat je korišćen kao uzorak i potpuno je rastavljen za kloniranje tako da su svi delovi zamenljivi sa originalnim. REPLIKE-KVALITET: Klasa-B, C-AA-AAA, itd. Sve azijska proizvodnja, uglavnom kineski. KLONOVI-MEHANIZAM: Ultra trajno kućište – švajcarski klon 1: 1. Pravi mehanizam je korišćen kao uzorak i potpuno je rastavljen za kloniranje tako da su svi delovi zamenljivi sa originalnim i možete ih montirati unutar originalnog primerka, nosi oznaku “Swiss ETA” kada se radi o originalu. REPLIKE-MEHANIZAM: Kineski – Azijski, oznaka “Made ETA”. KLONOVI-REZERVA SNAGE: od 36 do 47 sati. REPLIKE: Od 9 do 20 sati. KLONOVI: Od nerđajućeg čelika oznake 904L isto kao Rolex. REPLIKE: 304 ili 316. KLONOVI “Dvobojni” MODELI: oplata od pravog zlata 18K. REPLIKE: pozlata (3-5 mikrona). KLONOVI-TITANIUM MODELI: titanium čvrstine 5. stepena. REPLIKE: obojeni čelik. KLONOVI-KERAMIČKI MODELI: ICOCERA-čvrsta visoko-tehnološka keramika. REPLIKE: Obojeni čelik. KLONOVI-CRNI MODELI: pravi DLC premaz (Dijamantski ugljenik). REPLIKE: Obojeni premaz. KLONOVI-ZLATNI MODELI: 18K zlatna oplata, (može biti polirana a da ne izbledi). REPLIKE: pozlata (3-5 mikrona), (bledi svakodnevnom upotrebom). KLONOVI-OTPORNOST NA VODU: Vodootporni od 100m do 300m, (Dobro za plivanje). Ambis patentirani zaptivači za duboko more. REPLIKE: Vodootporne, (Ne plivajte sa njima). KLONOVI-PRSTEN BROJČANIK: ICOCERA visoko-tehnološka keramika ili eloksirani aluminijum. Tačni klikovi “Uni” ili dvosmerna rotacija. Izrada i biserni dizajn 100% isti kao pravi. REPLIKE: Plastični ili neki jeftini meki metal. KLONOVI-Kristal: “SMOOTHSAP2” švajcarske proizvodnje, otporan na ogrebotine, safirni kristal, sa anti refleksnim bezbojnim premazom spolja i iznutra, istog oblika, debljine i mogućnošću “Kiklop” uvećanja kao pravi. REPLIKE: Staklo. KLONOVI-BROJČANIK: grafike, gravure, višeslojni uložak 100% isti kao pravi. 100% ispravan font i veličina datum-točka. REPLIKE: Jednostavna štampa u boji. Velika razlika sa originalnim. KLONOVI-DIMENZIJE: 100% iste kao original. REPLIKE: Blizu originalu. KLONOVI-TEŽINA: Tačna kao original. REPLIKE: Lakše. KLONOVI-SVETLEĆI MARKERI: “Superluminova™” od lidera luminescentne industrije “RC Tritec Ltd”. Traju do 2 sata. REPLIKE: Kineski svetleći premaz. Traje od 1 do 4 minuta.
KLONOVI-DIJAMANTI: Moissanite. REPLIKE: Staklo.
KLONOVI-NARUKVICE: koža ikri ili pravi kaučuk. REPLIKE: Lažna koža ili plastika.
KLONOVI-PROIZVODNJA: ručna izrada u Švajcarskoj, od strane švajcarskih juvelira. REPLIKE: Masovna proizvodnja u Kini-Aziji.
KLONOVI-Vek trajanja: Doživotno. REPLIKE: 1 do 2 godine.

Rolex-01

Većina sajtova na internetu prodaje “švajcarske” replike za $100- $500, ali ono što oni zaista prodaju su kinesko-azijske replike. Takođe, prilikom naručivanja na takvim sajtovima isporuka je nakon 10 do 15 dana, plus možete dobiti sat sa polomljenim delovima ili mehanizmom. Ova činjenica dolazi iz sopstvenih iskustava, kada smo sproveli istraživanje tržišta. Kada pokušate da ih kontaktirate, videćete da nemaju nikakve telefonske brojeve jer su iz Kine-Azije i da ne govore engleski, kada im pošaljete e-mail, oni odgovaraju na vaše e-mailove sa zakašnjenjem od 2 dana i daju fiksne, tipične odgovore na vaša pitanja.

Kada vidite sat sa cenom od $150 i tekstom da je švajcarski mehanizam “ETA” unutar njega, onda ste sigurni da je kinesko-azijski sat. proverite sami. Na primer, samo švajcarski ETA 2836-2 mehanizam košta u Evropi $340 dolara plus isporuka.

Dakle, razumete da je nemoguće kupiti sat za $150, kada samo mehanizam za koji tvrde da je unutra, košta više od celog sata. Kada vidite sat sa $150 cenom, da ima safirni kristal, onda dobijate obično staklo, jer samo pravi safir kristal košta do $65.

Lista može da ide dalje i dalje za sve delove sata, od vrste metala koji se koristi, zatim za jednostavne delove poput gumenih zaptivača ili čak maziva preko njih.

Mi smo jedini proizvođač klon satova Swisstime.sr koji koristi originalne švajcarske delove za ceo sat. Skupština je osnovana u Švajcarskoj od strane sertifikovanih iskusnih majstora časovničara sa preko 20 godina iskustva u radu na satovima. Naši švajcarski zlatari su izradili klonove i ovi satovi su napravljeni 1:1. Pravi sat je korišćen kao uzorak i potpuno je rastavljen za kloniranje tako da su svi delovi zamenljivi sa originalnim. To se postiže tako što se istinski sat potpuno rastavi i onda sve delove kloniramo pomoću najnaprednije CAD/CAM tehnologije, modularnih kalupa i CNC laserskih mašina.

Ova ručna proizvodnja svakog sata i testiranje svakog posebno za vremensku tačnost, snagu, hidroizolaciju i ukupni kvalitet je siguran dokaz da je za nas nemoguće da proizvedemo sve modele na tržištu. Tako smo klonirali modele satova koji mogu biti švajcarski klon 100%. Ako želite jeftini kinesko-azijski sat, možete ga potražiti i na drugim sajtovima. Ako ste u potrazi za 100% originalnim švajcarskim ručno radjenim satom da traje doživotno, onda ste na pravom sajtu Swisstime.sr sa izabranim švajcarskim satovima.

Swisstime.sr

Preveo autor sajta.

Izbor farmerki prema tipu tela

Pronađite savršene farmerke i brendove za vašu figuru

farmerke

Džins je suštinski u garderobi svake žene. Farmerke su toliko popularne, ima ih toliko različitih stilova na tržištu i kupovinu savršenog para možete osetiti kao veliki ispit. Ako ste zbunjeni svim izborima, vreme je da suzite izbor i da se vratite na osnovno. Jednom kada znate koji stilovi odgovaraju vašem tipu tela, lakše ćete kupiti džins koji je savršen za vas. Imamo ovaj vodič do najboljih farmerki za svaku vrstu tela i stilove.

Najbolje džins za telo “peščani sat”

levis

Ako ste “peščani sat”, imate pune grudi i krivudavu donju polovinu, sa manjim strukom, preporučujemo vam “bootcut” ili “flare” farmerke, sa karakterističnim Levi Strauss modelom. Ova silueta na slici je sa farmerkama dizajniranim da odgovaraju krivudavom telu.

Najbolje farmerke za telo u obliku kruške

telo kruške

Žene sa figurom u obliku kruške će izgledati sjajno u farmerkama koje produžavaju noge. Ako ste puniji preko kukova, butinama i manji iznad struka, izaberite farmerke da stvore dugu, neprekidnu liniju od kukova do poruba. Ove sofisticirane farmerke su dizajnirane da imitiraju tradicionalne pantalone sa širokim pojasom i prijatne su za nošenje.

Najbolje farmerke za punije

farmerke za punije

Ako ste puniji, vaše savršene farmerke bi trebalo da pomognu da se uspostavi ravnoteža vaših prelepih kukova i leđa i produžavanje nogu. One bi trebalo da klize nad vašim oblinama, umesto da ih stežu. Ovakve farmerke bi trebalo da rade na ravnoteži kukova i butina, a ukupni efekat bi bio vitkiji izgled. Tamne farmerke su razlog više za takav isti vitkiji izgled.

Najbolje farmerke za telo “Boy shape”

telo dečaka

Ako ste ovakve gradje, verovatno želite džins koji najbolje stvara pomalo zaobljenu siluetu. Mnoge žene sa ovom vrstom tela imaju ravniju zadnjicu i pravi par farmerki može pomoći da ovo znatno poboljšate. Izgledaćete najbolje u mršavim ili super-skinny farmerkama koje grle vaše telo čvrsto, sa super-sužavajućim nogama ka dnu, da lažnom simetrijom nogu stvorite zaobljenu siluetu od vrha do dna.

Najbolje farmerke za visoke

farmerke za visoke

Kada ste visoki, ključ je pronalaženje farmerki sa dugim šavom koji ne izgleda kao poplava na vama. U idealnom slučaju, porubi bi trebalo da padnu na dno peta od pozadi. Srećom po vas, mnogi teksas dizajneri sada prave farmerke sa 36″ šavom. Što se tiče stila koji najbolje odgovara, možete uzeti skoro bilo koji stil. Naš omiljeni teksas kroj za vas je ravna noga ili bootcut jeans koji pokazuje vaše dugo telo, dok isti klizi preko nogu i to ne suviše uz njih.

Najbolje farmerke za telo “Petite body”

petite body

Najbolje farmerke za niže žene produžuju noge dajući vam duži, viši izgled, bilo da ste prirodno vitki ili obli. Preporučujemo farmerke “prava noga” za vas. Ovaj stil spada u dugu, vertikalnu liniju od kukova do poruba, koji vizuelno produžava donju polovinu. Da bi povećali efekat, izaberite tamniju boju pre nego izbledelu. Izbledela može učiniti vašu donju polovinu manjom.

http://jeans.about.com/od/JeansBodyType/ss/Best-Jeans-For-Every-Body-Type.htm#step1

 

Kako da vaše cipele učinite nepromočivim

nepromočive cipele

1. Uzmite običnu sveću.nepromočive cipele 1

2. Počnite da trljate vaše cipele po površini svećom, ali budite precizni i pokrivajte dobro voskom!nepromočive cipele 2

3. Uzmite fen i istopite vosak na površini cipele gde ste ga prethodno naneli.nepromočive cipele 3

4. Proverite šta ste uradili.

nepromočive cipele 4 5. Rezultat je odličan, uspelo je ! Leva cipela na slici je bez, desna je sa voskom.

http://www.instructables.com/id/How-to-transform-your-regular-shoes-to-be-waterpro/

By

Preveo autor sajta.

Kako popraviti japanke

Japanke su hit tokom toplih letnjih meseci, pa šta raditi ako se neka pokida dok ste na plaži ili trčite po gradu? Ovde su tri brza rešenja da vam ih vratimo bez potrebe da kupujete novi par.popravka japanki

Potrebno je prikazano na slici:potrebno za popravku japanki

Privremena popravka: Rotirajte gumenu nitnu-dugme i ponovo prikačite remenje – Ako je gumena nitna i dalje netaknuta ali se provukla kroz otvor, okrenite je sa strane (kao na slici) i gurnite nazad kroz rupu. Rotiranje nitne će sprečiti da se remenje ponovo izvuče.vraćanje remenja japanki

Brza popravka – Korišćenje zihernadle za pričvršćivanje pokidanog remenja (slika ispod)pričvršćivanje remena japanke zihernadlom

Popravka sa “onim što je pri ruci” – Iskoristite gumice za kosu kao zamenu za remenje – Izvadite stari remen. Upotrebite makaze da rupu proširite ako imate problema sa izvlačenjem remena. Napravite novo remenje od dve gumice za kosu vezane oko djona (kao na slici).novo remenje za japanke

Kreativna popravka: Koristire konopac ili pertle za cipele da napravite nove (i bolje) japanke – Provucite ih kao dole na slici i pazite da čvor bude širi od rupe da se novo remenje ne bi izvlačilo.novo remenje japanki

širi čvor remenja japanki

novo remenje japanki

Budite kreativni sa stilom! Završite japanke ukrštajući remenje oko članaka i nogu.remenje oko članaka i nogu http://www.ehow.com/how_5106359_fix-thong-sandals.html

Preveo autor sajta