Category Archives: Frizura

Češljevi za kosu

Sam uradi – češalj za kosu sa veštačkim dijamantima

češalj za kosu 1

Napravite ovaj elegantni češalj za kosu i frizuru u nekoliko jednostavnih koraka.

Trebaće vam:

-češalj
-veštački dijamanti
-jak lepak

češalj za kosu 2

  1. Nanesite lepak na zadnju stranu veštačkog dijamanta.
  2. Zalepite ga na češalj kao na slici.češalj za kosu 3
  3. Nastavite sa lepljenjem veštačkih dijamanata do kraja gornje strane češlja.
  4. Ostavite da se osuši.češalj za kosu 4eHow

By Geneva Vanderzeil

Prevod – autor sajta.

Otkrijte oblik vašeg lica

oblik lica

S leva na desno: 1. srcasto lice, 2. lice četvrtastog oblika, 3. okruglo lice, 4. lice dijamantnog oblika, 5. dugo (ili “izduženo”) lice, 6. ovalno lice.

Godinama sam mislila da imam ovalno lice. A onda sam saznala kada sam imala 17 godina (preko Seventeen Magazine), kako možete da izmerite lice za određivanje svog pravog oblika lica. Nakon merenja, naučila sam da zapravo imam dug oblik lica.

Svi ljudi imaju jedan od 6 oblika lica koji su prikazani na ovoj slici. Pokušajte sami ili da uz nečiju pomoć odredite, koji od ovih oblika najviše odgovara vašem obliku lica.

Zaključak: Izmedju ostalog, bitno je da kada odredite vaš oblik lica, odmah možete potražiti i idealnu frizuru koja će idealno odgovarati vašem obliku lica kao i idealan okvir naočara.

http://beauty.about.com/od/bestcutsbyfaceshap1/ss/Are-You-Round-Square-Long-Heart-Or-Oval.htm#step-heading

Napravite “Riblji rep” pletenicu korak po korak

“Riblji rep” pletenica, poznata i kao “Riblja kost”, može izgledati komplikovano, ali ovaj korak-po-korak vodič olakšava postupak. Odlična opcija za srednje i duge kose, ova frizura se radi na više načina. Možete je isplesti sa vrha glave do samog potiljka i vrata, od potiljka na dole do krajeva vaše kose (kao na slici), na vrhu vaše kose, ili čak samo polovinu vaše kose za srednju “Riblji rep”  pletenicu. Napominjem da se bolje pravi dan nakon pranja kose.Pletenica

1). Priprema delova kose – Izčešljajte temeljno kosu pre nego što počnete da eliminišete sva mesta zapletene kose i nanošenje prirodnog ulja. Postoje razni načini da počnete sa ovom pletenicom, ali ovaj predstavlja dobru osnovu za vašu pletenicu. Započnite je baš onako kako bi počeli običnu pletenicu: Podelite kosu na tri dela.

Pletenica

2). Pripremite osnovu – Ukrstite levi pramen nad sredinom i postavite ga između srednjeg i desnog pramena tako da srednji pramen postane levi; onda ukrstite desni pramen preko srednjeg i postavite ga između srednjeg i levog tako da srednji pramen postane novi desni pramen. Povucite sva tri pramena nežno nagore da učvrstite pletenicu. Ponovite ove korake jednom ili dva puta da napravite osnovu za vašu pletenicu.

Pletenica

3). Počnite vašu pletenicu – Podelite srednji pramen vaše započete pletenice na dva dela i pridružite polovinu sa levog pramena i polovinu sa desnog pramena tako da završavaju sa dva pramena za nastavak. Izvucite mali pramen (može biti veoma mali ili do 1/4 ukupnog pramena) iz spoljašnje strane levog pramena i prenesite ga preko vrha da ga priključite sa desne strane. Iz desnog dela vaše kose, povucite pramen iste veličine sa spoljne strane i prebacite ga preko sredine da se pridruži levom odeljku kose. Ponovite ovaj postupak pletenja, držeći pramenove iste veličine kao što su prethodni. Što više vežbate, brže će ići. Postupak pletenja ove pletenice je preplitanje manjih delova kose između dva glavna dela.

Pletenica

4). Ispletite pletenicu – “Riblji rep” forma počinje da se pojavljuje kao što ste pleli. Nastavite sa povlačenjem oba glavna dela nagore blago nakon svakog ponovljenog postupka pletenja u cilju zadržavanja čvrste pletenice. Veličina pramenova za pletenje sa jedne strane na drugu određuje krajnji rezultat vaše pletenice. Pletenica može izgledati debela i labava ili više definisana sa užom siluetom.

Pletenica 5). Osigurajte vaš rad – Kada dođete do kraja, osigurajte vašu pletenicu gumicom. Izgled možete ulepšati i dodatnim ukrasima za kosu.Pletenica 6). Dodajte punoću pletenici – Da biste dobili puniju pletenicu, počnite da vučete nežno na različitim delovima pletenice. Ne vucite vašu kosu skroz – opustite je dovoljno da se pletenica proširi. Povlačite pramenove dok ne postignete izgled koji vam se dopada. Popuštanjem nekoliko pramenova dodajete punoću vašoj pletenici.Pletenica

7). Idite dalje – Dobro usmeren špric od spreja za kosu postavlja vašu pletenicu u mestu za čitav dan. Možete uplesti ovu pletenicu u nisku pundju za više formalan izgled ili idite neobavezno sa pola pletenice. Kada jednom ovladate ovim uputstvom, zabavljajte se sa različitim stilovima!

Pletenica http://www.ehow.com/how_11399860_fishtail-herringbone-braids-step-step.html

Anna Liesemeyer

Preveo autor sajta.

Kako da limunom dobijete dugotrajne lokne

lokneDa li provodite dosta vremena stavljajući kosu u lokne, da bi te iste lokne pale i vi imali ravnu kosu za par sati? Moja majka je iskoristila ovaj jednostavan trik na mojoj veoma dugoj kosi kada sam bila mala, a ja ga i dalje koristim danas. Moja kosa je toliko ravna i duga, da njena težina ne bi dozvolila loknama da traju. Kad god sam je zamolila da je stavi u lokne, ona bi to uradila sa limunom, umesto upotrebe grubih konvencionalnih proizvoda.

Ako primenite limun direktno na kosi, dobićete jače držanje; Međutim, ako je vaša kosa suva, možda ćete želeti da ublažite jedan ceđeni limun sa oko 60 ml. vode u sprej-flaši. Limun može imati svetleći efekat na kosu, ali ako provodite dosta vremena na suncu, limun sam neće uticati na vašu boju.potrebnoEvo šta vam je potrebno:

Jedna četka za kosu.
Neke šnale za odvajanje vaše kose i držite ih dok radite na drugom delu kose (ja koristim ove na slici).
Stare dobre mekane valjke-viklere (na slici).
Jedan limun, prepolovljen.
Jedna sprej boca za mešanje limuna i vode ako se odlučite da ublažite limunov sok.uputstvoInstrukcije: Noću, pre odlaska na spavanje, operite i osušite kosu. Češljajte je temeljno i počnite sa odvajanjem kose tako da možete staviti mekane valjke. Za male, uske lokne, odvajajte male pramenove. Za velike, labave lokne, odvajajte veće pramenove.limun u kosiUzmite pola limuna i trljajte pramen kose koji ste odvojili. Dobro trljajte tako da vaša kosa izgleda mokra. Izčešljajte pramen za temeljno rasporedjivanje limunovog soka, a zatim navijte pramen u sunđerasti valjak.uvijanje kosePonavljajte postupak dok ne navijete svu vašu kosu. Ako više volite da koristite razblaženi sok od limuna, poprskajte svaki deo kose umesto trljanja limunom, ali se uverite da je limunov sok bez grudvica ili semena, tako da neće začepiti mlaznicu flaše.navijena kosaNaspavajte se, a ujutro opustite kosu. Lokne mogu biti sasvim krute i definisane u početku, ali kako vreme prolazi, one će opustiti malo. Međutim, one će trajati mnogo bolje i duže nego da ste koristili styling proizvode. Najbolje od svega je to, što će vaša kosa mirisati sveže bez jakih sintetičkih mirisa sadržanih u konvencionalnim proizvodima za oblikovanje kose.lokneTakođe možete da koristite isti metod za postizanje talasa. Samo nanesite limun/sprej mešavinu na kosu i onda je upletite u kiku.

Nadam se da ćete isprobati!

http://www.ehow.com/ehow-style/blog/how-to-get-long-lasting-curls-with-a-lemon/

Preveo autor sajta.